Захиснику зі Старич Сергію Кулику посмертно присвоїли звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка»

28 червня, у День Конституції України, президент вручив відзнаку сімʼї загиблого старичанина Кулика Сергія Григоровича – дружині Ользі Дмитрівні та донькам Вікторії і Олександрі.
54-річний кулеметник Сергій Кулик, позивний Боцман, загинув 3 березня 2022 року під час боїв за Гостомель на Київщині. Боєць прийняв ворожий вогонь на себе, щоб дати час побратимам передислокуватися у безпечне місце.
Загинув від кульових поранень. Посмертно удостоєний звання Герой України.
Сергій народився на Львівщині. Закінчив Кам’янець-Подільський державний педагогічний інститут. Викладав у школі фізкультуру.
Коли в 2014 році почалася війна, виконував завдання на території Донецької та Луганської областей. Спочатку у складі 24-ї бригади, а згодом – 54-ї ОМБр. Був навідником-оператором БМП, потім – кулеметником.
Після АТО Боцман проходив службу як сержант-інструктор в артилерійському підрозділі у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Чоловік переймав досвід від американців і канадців.
24 лютого 2022 року штаб-сержант Сергій Кулик долучився до побратимів і став з ними на захист Гостомеля. Під час звільнення міста від російських військ, він, кулеметник взводу, вступив у бій з противником – місто атакували 10 бойових машин десанту та близько сотні піших загарбників. Українцям було важко стримувати наступ, тому командир відділення, щоб зберегти життя бійців, наказав відступати.
Своїми рішучими діями Сергій Кулик забезпечив виконання поставлених завдань, не допустив проникнення диверсійно-розвідувальних груп і ціною власного життя зберіг підлеглий особовий склад.
Поховали Героя у Старичах на Львівщині.
У Сергія залишилися мама Стефанія, дружина Ольга, доньки Вікторія та Олександра, онук Євген.
Джерело: Меморіал героїв

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ