Заходи безпеки на водоймах Яворівщини

Яворівська районна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій виступила із зверненням до міських, селищних та сільських голів, в якому просить активізувати заходи щодо профілактики загибелі людей на водних об’єктах району.
Читайте більше тут: Новини Яворівщини
Районною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій проаналізовано причини та місця загибелі людей на воді на Яворівщині за минулі роки. Так, з 2006 по 2010 рік на водних об’єктах району загинуло – 39 осіб, а за період з 2011 по 2017 рік – 35 осіб.
«Характерними причинами загибелі на воді були: купання в непристосованих для цього місцях, часто у нетверезому стані та в темний час доби. Більшість загиблих складають люди, які приїжджають для відпочинку з інших районів області та міста Львова і відпочивають біля кар’єрів та місць не пристосованих для цього; відсутність належного контролю за поведінкою дітей на воді; нехтування правилами безпеки на воді.
Також жертвами води нерідко стають особи, які купаються у безлюдних місцях та у разі небезпеки не можуть розраховувати на допомогу інших людей.
Беручи до уваги вищенаведене і те, що очікується значне підвищення температури атмосферного повітря та збільшення кількості бажаючих відпочивати на водних об’єктах району, районна Яворівська комісія з питань ТЕБ і НС вимагає підготувати водні об’єкти так, щоб людям було зручно, приємно і безпечно відпочивати», – інформує Яворівська районна комісія з питань ТЕБ і НС.
Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ