У бою з окупантами загинув Андрій Гедз

Народився молодий чоловік у селі Салаші, де навчався в початковій школі. Середню освіту здобув у Яворові, в школі ім. Т. Шевченка.
З дитинства любив географію – рідні кажуть, що навіть карту України міг намалювати із заплющеними очима. Тому вибір професії для Андрія був зрозумілий – географічний факультет Львівського університету ім. І. Франка.
Захоплювався історією, особливо періодами українських повстань та визвольних змагань. Багато читав про діяльність УПА, з шаною говорив про її героїв. Бо любов до вільної України в Андрієві зростала змалечку.
У 2015 році чоловік, як і колись Герої УПА, захищав суверенітет України в зоні АТО. Завдяки навчанню військової справи, яку Андрій отримав у Академії сухопутних військ ім. П. Сагайдачного паралельно навчаючись на географічному факультеті, молодий захисник вправно виконував усі бойові завдання. З першого дня повномасштабного російського вторгнення вступив до лав ЗСУ. Став командиром роти у нашій 63 механізованій бригаді.
Разом із побратимами брав участь у звільненні Херсонщини. Був нагороджений грамотою та медаллю за вірність українському народові. Сміливо вступав у бій, турбувався про своїх підлеглих і чекав перемоги. Коли Андрієві пропонували відпустку, він відмовився аби поїхати до Бахмуту і дати відсіч російському окупанту.
Загинув 25 грудня у нерівному бою. Побратими розповідають, що Андрій боровся до останнього і загинув як Герой. Справжній патріот своєї Батьківщини. Люблячий син та брат.

В шані схиляємо голови перед безсмертним подвигом нашого захисника! Співчуваємо втраті і молимося за упокій його душі.
Вічна пам’ять Герою!

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ