Британська поліція видалила тризуб із переліку екстремістської символіки

Контртерористична поліція Британії, пояснила, що, хоча символом зловживають праворадикали, і тому його спочатку внесли до антитерористичного посібника, після консультацій з українською стороною герб України вирішили прибрати з переліку екстремістської символіки.

Про це повідомляє Радіо Свобода із посиланням на посольство України у Великій Британії.

“У відповідь на численні звернення українців і за результатами роботи українських дипломатів, британська поліція ухвалила рішення видалити Державний герб України з антитерористичного посібника”, – йдеться в повідомленні посольства у твітері.

“У нас близькі робочі відносини з українськими партнерами і ми не хотіли б завдавати образи”, – йдеться в повідомленні поліції.

Нагадуємо, що 17 січня британське видання Guardian опублікувало перелік екстремістської символіки, укладений контртерористичною поліцією Об’єднаного королівства. Серед прикладів “праворадикальних символів” можна знайти татуювання у вигляді українського тризуба, а серед переліку угруповань “білих супремасистів” – шеврон українського батальйону “Азов”.
19 січня посольство України у Великій Британії звернулося з вимогою до контртерористичної поліції вилучити з переліку екстремістської символіки український герб.
Водночас у британській контртерористичній поліції заявили, що наявність символіки в посібнику не означає, що організації, які нею користуються, є екстремістськими.
20 січня посольство Великої Британіївиступило із заявою, у якій “шкодує через образу, заподіяну появою українського Тризуба в “наочному посібнику” британської поліції”.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ