Чотири школи Львівщини отримали від Міносвіти Франції роботів для дистанційного навчання

1 червня, у Міжнародний день захисту дітей, Львівщина отримала від Міністерства національної освіти у справах молоді та спорту Франції чотирьох роботів віртуальної присутності.

Цих роботів використовують для того, щоб госпіталізовані та діти, які перебувають за кордоном чи не мають можливості навчатись, отримали доступ до внутрішньої освіти, спілкування з однолітками та могли підтримувати академічний і соціальний контакт з людьми, що вкрай важливо в умовах війни. У Франції розгортається програма TED-i, вона є системою, яка дозволяє учням та студентам залишатись на зв’язку з академічною спільнотою.

Роботів передали чотирьом закладам загальної середньої освіти територіальних громад області, які визнали найкращими з питань організації дистанційного навчання: Твіржанський ЗЗСО I-III ст.-ЗДО Мостиської міської ради, Судововишнянський ЗЗСО I-III ст.-ЗДО ім. Т. Дмитрасевича Судововишнянської міської ради, Ременівський ЗЗСО I-III ст. Жовтанецької сільської ради та Бродівській гімназії ім. І. Труша Бродівської міської ради.

Логістику і налаштування роботів допомогли організувати Львівський коледж транспортної інфраструктури в особі заступника директора Ірини Онищук та волонтера «Нововолинськ.Help» Сергія Корнилюка.

«На цьому етапі Франція передала Україні 21 робота. Попередній розподіл передбачає розміщення по 5 з них у школах Київщини, Харківщини, Чернігівщини, 4 на Львівщині та 2 на Закарпатті, де перебуває багато дітей, переселених зі зони бойових дій. Ми вдячні, що наші діти отримають нові можливості для навчання онлайн», – наголосив очільник департаменту освіти ЛОДА Олег Паска.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ