Цього року в Україні відзначається небачений наплив арабських туристів

Цього року відзначається небачений раніше наплив туристів із Саудівської Аравії, ОАЕ, Кувейту, Оману, Бахрейну в Україну.

При цьому туристи приїжджають великими сім’ями з батьками і дітьми, гуляють вулицями міст України, радіють клімату і зелені. Про це повідомив BBC News.

В Україні немає такої спеки, як в арабських країнах. Таке розповіла голова Державної агенції розвитку туризму Мар’яна Олеськів.

Держприкордонслужба України підтверджує суттєве збільшення напливу туристів з арабських країн. Таких за перші 6 місяців нинішнього року нарахували 17 тисяч осіб, що в десятки разів більше, ніж попередніми роками.

Спостереженнями за тим, як поводяться арабські туристи поділилася заступник директора прем’єр-готелю «Дністер» Олександра Гагаріна. Вона зазначила, що дуже цікаво спостерігати за поведінкою арабських гостей. Для них все в Україні здається новим, раніше небаченим. Перше, що найбільше кидається в очі, – те, як туристи з арабських країн радіють дощу, вони сміються, знімають зливу на телефони.

Арабські гості не тільки облюбували для прогулянок такі міста-мільйонники України, як Київ, Львів, Дніпро, їх також багато на популярному курорті Буковель. Там фіксують масовий наплив туристів із Саудівської Аравії. Наплив настільки великий, що в деякі ресторани вже подбали про те, щоб перевести меню на арабську мову.

Нагадаємо, що на початку липня арабська авіакомпанія Flynas відкрила прямий авіарейс зі Львова до столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяду, та рейс за маршрутом Джедда – Ель-Касим – Львів. І це якраз розраховано на арбських туристів.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ