День бухгалтера

Статус офіційного свята День бухгалтера в Україні отримав у 2004 році. Однак це не означає, що професійні рахівники не віддавали належне своїй спеціальності. Ще 16 липня 1999 року було прийнято Закон Україна “Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні”. Ця дата і стала відправною точкою для появи ще однієї календарної події.
Потреба в рахунку виникла у людей дуже давно. З розвитком торгівлі і ремесел довелося освоювати таку науку, як арифметика. Елементарні математичні операції дозволяли людині ознайомитися з властивістю чисел і технікою рахунку. Основоположником сучасних принципів бухгалтерії прийнято вважати Луку Пачолі – італійського математика, який у 25 років написав свій перший підручник комерційної арифметики. Так, в епоху середньовіччя з’явилась спеціальність, яка і сьогодні користується попитом у всіх сферах економіки.
Бухгалтер – професія багатогранна, що вимагає постійної досконалості. Зафіксувати фінансові операції, скласти періодичну звітність, провести аудиторську перевірку – той малий спектр можливостей, яким володіють професіонали своєї справи. На базі різних українських консалтингових компаній проводять тематичні семінари з питань оподаткування, ефективного управління витратами, операції з цінними паперами. Тому бухгалтер все своє життя вчиться і прораховує те, що складає основу економіки фірми, підприємства і держави в цілому.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ