День пам’яті загиблих в АТО

Схилімо сьогодні наші голови і вшануємо пам’ять наших героїв, які загинули в зоні АТО за мирне небо над нами, за дитячий сміх, за нашу свободу.

Президент України повідомив, що підписав указ про заснування свята 29 серпня – Дня пам’яті Захисників України, що загинули в боротьбі за незалежність і територіальну цілісність країни.

“З метою гідного вшанування їхньої пам’яті я підписав указ про встановлення Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, та відзначення його щорічно 29 серпня”, – сказав він у суботу на урочистостях з нагоди Дня Незалежності України в суботу на майдані Незалежності в Києві.

Як повідомляє на офіційному сайті президента України, указ підписаний 23 серпня.

“На підтримку ініціатив громадськості та з метою гідного вшанування пам’яті військовослужбовців та учасників добровольчих формувань, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, увічнення їхнього героїзму, зміцнення патріотичного духу в суспільстві постановляю установити в Україні День пам’яті захисників України, що полягли в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, який відзначати щорічно 29 серпня”, – йдеться в тексті указу.

Кабінету міністрів України із залученням громадськості, сімей загиблих захисників України доручено розробити та затвердити комплексний план заходів щодо вшанування пам’яті захисників України, які полягли в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни. Міністерству закордонних справ України слід забезпечити проведення дипломатичними установами України заходів до Дня пам’яті захисників України, а також участь представників дипломатичного корпусу іноземних держав, акредитованих в Україні, у відповідних офіційних заходах нашої країни.

Обласним, Київській міській державним адміністраціям доручено забезпечувати здійснення заходів, присвячених пам’яті захисників України.

Очевидно, що дата 29 серпня пов’язана з пам’яттю про Іловайську трагедію 2014 р., коли після масштабних боїв військовослужбовці сил АТО потрапили в оточення під Іловайськом на Донбасі. Бойовики і російські військові обстріляли коридор, яким за домовленістю мали виходити українські бійці. За офіційними даними ГПУ, внаслідок розстрілу українських військовослужбовців під Іловайськом загинуло 366 осіб, 429 були поранені.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ