День працівників металургійної та гірничодобувної промисловості

В історії металургії є безліч цікавих фактів. Наприклад, за свідченням дослідників і деяких археологічних знахідок, можна з упевненістю стверджувати, що перші металурги в Європі з’явилися ще десь близько 5000 років до Різдва Христового. Звичайно ж людина звернула увагу на вельме зручні властивості металів набагато раніше, але до сучасного розуміння його використання мы прийшли не відразу.
Металург – одна з найбільш гарячих професій в сучасній промисловості. Саме нашим сталеварам ми зобов’язані безліччю прогресивних досягнень в області не тільки економіки, а й в багатій культурній спадщині. Металургійний комплекс об’єднав в собі всі кращі традиції кооперації і взаємодії різних трудових колективів.
У незалежній Україні 3 червня 1993 День металурга був підкріплений відповідним Указом Президента України за номером 187/93 і набув більш широке формулювання в назві – “День працівників металургійної та гірнічодобувної промісловості”. Згідно з Указом Президента № 584/2006 від 27 червня 2006 року, у тексті Указу від 3 червня 1993 року № 187 слова «День металурга» замінили словами «День працівників металургійної та гірничодобувної промисловості». Це не дивно, адже гірничодобувна промисловість нерозривно пов’язана з металургійною.
Відомо, що без участі металургів практично неможливо налагодити і забезпечити роботу безлічі підприємств не тільки важкої, але і легкої промисловості. Без них не можна уявити і наше повсякденне життя. Виплавка металів є необхідним складовим елементом в найскладніших ланцюгах найрізноманітніших промислових і будівельних робіт. Вироблений метал незамінний при виготовленні обладнання для фабрик, заводів і т. д.
Професію металурга ні як не можна назвати легкою і це лише одна з причин, по яких в професійне свято всіх працівників металургійної промисловості ми з особливим почуттям вітаємо цих славних робітників!

У 2020 році День металурга (День працівників металургійної та гірничодобувної промисловості) припадає на 19 липня.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ