З 1 листопада рибалкам Львівщини заборонять вилов риби на зимувальних ямах

З 1 листопада 2017 року по 10 березня 2018 року у Львівській області заборонений будь-який вилов риби на зимувальних ямах згідно наказу. Про це повідомили у прес-службі Держрибагентство України.
Відповідний наказ №39 від 19.10.2017 підписав заступник начальника Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства у Львівській області. В цей час риба стає менш активною і збирається на зимівлю у зимувальних ямах.
Любительський лов риби в зимовий період дозволяється зимовими вудочками з блешнею вертикального блешніння з гачком не більше №10, мормишкою, наживною і живцевою снастями. Загальна кількістю гачків на водоймах не повинна перевищувати п’ять на рибалку, а на водоймах, де впроваджено платне рибальство – не більше десяти на рибалку.
В зимовий період, внаслідок покриття водойм льодом, що затримує доступ кисню, можливі явища задухи та загибелі риби. Щоб не допустити цього, Львіврибоохорона звертається до всіх користувачів водних угідь, товариств мисливців і рибалок постійно вести спостереження за станом зимівлі риб, своєчасно проводити аерацію води.
Львіврибоохорона повідомляє, у разі виявлення порушень правил рибальства та даної заборони, фактів мору риби, прохання телефонувати на всеукраїнську «гарячу» лінію: 0-800-50-52-50.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ