День працівників суду України

День працівників суду України відзначається щорічно 15 грудня. Це професійне свято було встановлено президентським указом від 8 грудня 2000 року на честь усіх працівників галузі правосуддя країни.

На сьогоднішній день повне право на святкування цього дня мають фахівці Конституційного Суду України, Верховного Суду України, судів загальної юрисдикції, арбітражних судів та інших органів судової гілки влади.

На цей час найвищим судовим органом України вважається Верховний Суд. Важливою структурою цієї системи є також Конституційний Суд, в обов’язки якого входить визначення відповідності всіх законів країни нормам Конституції.

Дане свято відзначається в усіх областях країни, оскільки конституційне право кожного громадянина звертатися до суду реалізується скрізь. Саме тому суди загальної юрисдикції розподілені в Україні за територіальним принципом.

Вітаючи всіх працівників судової галузі з Днем працівників суду, перші особи держави завжди акцентують увагу на важливості реформування судово-правової системи країни для гарантії дотримання прав і свобод кожного громадянина.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ