День працівників водного господарства України

День працівників водного господарства України – це професійне свято, що відзначається в першу неділю червня. Воно було засноване згідно указу Президента України «Про День працівників водного господарства» № 226/2003 від 18 березня 2003 року.
Більше на: Новини Львівщини
Вода – це основа без якої неможливо уявити життя людини. Без меліорації земель було б неможливим ведення сільського господарства в засушливих регіонах, без централізованого водопостачання в міста мільйони українців не знали би що таке комфорт та гігієна, практично всі промислові підприємства в тій чи іншій мірі використовують воду для потреб виробництва. Саме для забезпечення всіх цих потреб існує ціла галузь економіки – водне господарство.
Головним регулятором водного сектору господарства України є Державне агентство водних ресурсів. Агентство займається питаннями використання, збереження та відновлення водних ресурсів нашої держави. Саме працівників обласних та центральних управлінь водних ресурсів можна в цей день привітати зі святом та подякувати їм за життєдайну вологу.
Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ