День пульмонолога

Неможливо собі уявити людський організм без дихальної системи. А повітря – найважливіший компонент, що дозволяє збагачувати клітини киснем, щоб дихати рівно і глибоко.
Своє професійне лікарі-пульмонологи відзначають 17 травня. В обов`язки лікаря-пульмонолога входить безліч функцій, основні з яких полягають у тому, щоб вчасно поставити діагноз і провести профілактичні заходи. А для цього, крім фундаментальних знань, фахівець з дихальної системи повинен добре орієнтуватися в технологіях, виходячи з вимог, які висуває сучасне суспільство.
На з`їздах фтизіатрів і пульмонологів, які проводяться в Україні регулярно, найбільш гостро стоїть питання, що стосується туберкульозу. Саме ця хвороба посідає перше місце в структурі смертності і набуває статусу загальнодержавного значення.
На жаль, в нашій державі у лікарів-пульмонологів роботи не менше, ніж у їхніх закордонних колег. Ось чому при лікувальних установах регулярно проводять тематичні та практичні конференції, які розкривають актуальні питання стосовно створення оптимальних умов для того, щоб люди розуміли свою відповідальність і підтримували здоров`я на достатньому рівні.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ