До Львова привезуть мощі святого Антонія Падуанського

З 14 до 24 вересня у Львові буде виставлено до почитання мощі святого Антонія Падуанського. Про це розповів капелан Львівської міської ради отець Павло Дроздяк.

Павло Дроздяк зазначив, що до Львова прибудуть дві частини мощей: кістка, запакована в саркофаг, а також частинка тіла святого, поміщена в бюст.

«Святий Антоній був францисканином, тому ми маємо нагоду протягом усього часу перебування мощей у Львові запізнатися з отцями-францисканами. Під час перебування частинок тіла святого у храмі будуть відбуватися різні реколекційні науки, які розпочнуться 19 вересня і триватимуть три дні. Життя святого Антонія нам показує, що він діє та помагає в усіх ділянках людського життя. Історій, пов’язаних із чудами святого, є дуже багато. Святий Антоній був надзвичайно великим проповідником. У базилиці в Падуї зберігається язик святого, який є нетлінним. Але язик – це ті мощі, які не подорожують, а завжди залишаються в Падуї. Ми закликаємо, щоб біля цієї молитви єдналися сім’ї, родини. Святий Антоній, як відомо, допомагає не лише віднайти втрачене, але є прикладом чистоти, а це дуже важливо», – розповів отець Павло.

Він додав, що кожного вечора з 19 вересня буде відбуватися благословення та помазання єлеєм хворих і всіх, хто цього потребує.

Адміністратор Архикатедрального собору св. Юра о. Роман Кравчик зазначив, що перебування мощей у Львові є визначною подією для всієї України, адже частинки тіла цього святого будуть у нашій державі уперше. За словами священика, підготовка до того, щоб мощі святого Антонія із Падуї прибули в Україну, тривала близько року.

«14 вересня ми зустрінемо мощі на львівському летовищі та внесемо їх до нашого храму для почитання. Ми плануємо, щоб храм був відчинений із 7 години ранку до 22:00. Однак, якщо буде така потреба, будуть люди, то храм буде відчинений цілодобово», – розповів о. Роман Кравчик.

Він додав, що у вівторок, 18 вересня, мощі святого Антонія перебуватимуть у храмі св. Антонія на вул. Личаківській у Львові.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ