Категорії пільговиків, які їздитимуть у маршрутках Львівщини безкоштовно

На Львівщині із 16 червня 2018 року проїзд у маршрутках може стати платним для всіх категорій пільговиків, окрім тих, які передбачені меморандумом, підписаним сьогодні між обласною владою і перевізниками. Про це повідомив голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка.
https://yavoriv-info.com.ua/novini/novini-lvivshhini
Він пояснив, що органи місцевого самоврядування не поспішають визначатися із впровадженням монетизації пільгового проїзду. У області відповідні рішення прийняли лише у Пустомитівському та Стрийському районах, а також у містах Стрий та Моршин.
Власне, як пояснив Іван Велійка, між ним та головою Львівської ОДА, головою Львівської обласної організації роботодавців транспорту, головою Львівської обласної організації профспілки працівників автотранспорту було підписано меморандум, згідно з яким безкоштовним проїздом в громадському транспорті на міських, міжміських та приміських маршрутах Львівської області користуватимуться без виключення п’ять категорій пільговиків:
-учасники бойових дій;
-бійці-добровольці;
-особи з інвалідністю внаслідок війни;
-члени сімей загиблих;
-особи з інвалідністю І групи по зору з супроводжуючою особою.
«Щодо перших двох категорій, то автотранспортні підприємства на період до 1 січня 2019 року не претендують на відшкодування. Тобто, їх перевезення здійснюватимемо за власний рахунок», – зазначив голова Асоціації перевізників Львівщини.
Більше новин на: https://yavoriv-info.com.ua

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ