Кір вже на Львівщині

Це небезпечне вірусне захворювання діагностували у 12 мешканців Львівської області. У 2016 році на кір в області захворіло шестеро осіб.
Медики твердять, що захворюваність і надалі буде зростати і передбачити масштаби поширення хвороби важко.
У групі ризику передусім діти і дорослі від 30 до 50 років.
Вірус кору зазвичай передається через прямий контакт, а також повітряним шляхом, тому дуже швидко поширюється. Заразитися ним можна під час розмови, при кашлі, чханні. Для цього достатньо лише кілька хвилин постояти поруч із хворим.
У хворого підвищується температура, виникає біль у м’язах, можуть з’являтися симптоми, як при застуді( кашель, нежить). До появи висипки на тілі можуть з’явитися плями на слизовій оболонці рота, схожі на манну крупу. Очі сльозяться, світло спричиняє подразнення. Хворому складно їсти, пити, дихати.
Це інфекційне захворювання небезпечне і для дітей, і для дорослих. Кір є однією з основних причин смерті серед дітей раннього віку в усьому світі. Він може викликати такі серйозні ускладнення, як запалення легенів, менінгіт (запалення мозкових оболонок), енцефаліт (запалення мозку), які є дуже небезпечними для всіх без винятку, а особливо для вагітних і діток раннього віку. Вони нерідко закінчуються смертю. Ця недуга також може спричинити проблеми з нирками, серцем, нервовою системою, інколи є причиною сліпоти.
Якщо хтось із рідних захворів на кір – відразу викликайте лікаря. А до його приїзду потрібно ізолювати хворого від інших членів родини.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ