Корисні напої у літню спеку

Кілька варіантів охолоджуючих напоїв, які триматимуть Вас у тонусі влітку:
– Звичайна вода.
Основний напій, який варто вживати у спеку. Пити необхідно часто маленькими ковтками ще до того, як відчуєте спрагу. Не слід також пити крижану воду, оскільки холодна вода гірше засвоюється організмом.
– Зелений чай.
Про те, що зелений чай володіє цілющими властивостями, знали ще в стародавні часи. Цей напій є чудовим антиоксидантом та допомагає уникнути зневоднення. Крім цього, він надовго позбавить вас відчуття сухості в роті.
– Морс.
Цей напій – хороший спосіб порятунку від спраги. Окрім того, у ньому є багато вітамінів та антиоксидантів. Найкращим вибором буде смородиновий морс, адже смородина – є природним жарознижувальним засобом, тому дуже ефективна в спекотну пору.
Більше на: Новини Львівщини
– Вода з м’ятою та лаймом.
Чиста прохолодна вода з соком лимону чи лайму – один з найкращих напої в спеку, який не тільки втамовує спрагу, але й відновлює водний баланс, покращує обмін речовин, а також виводить солі і токсини. А м’ята, додана до води, освіжить вас і ваш подих.
– Райхон-щербет.
Наостанок запропонуємо вам східний освіжаючий трав’яний напій. Аби приготувати райхон-щербет, покладіть у окріп пучок фіолетового базиліку, прокип’ятіть 2-3 хвилини, додайте нарізаний лимон та 4-5 столових ложок цукру і дайте настоятись 15-20 хвилин. Після цього процідіть та охолодіть напій. Замість базиліку можна спробувати й інші трави – наприклад, м’яту чи чайну троянду.
Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ