Крути вже готуються зустріти молодь зі всієї України

У 2018 році виповнюється 100 років бою під Крутами. І урочистості з нагоди пам’ятної дати очікуються масовіші. А сам меморіальний комплекс ще з літа готується прийняти туристів та відвідувачів.
По-перше, захід буде розрахований на кілька днів. День перший передбачає патріотичну складову всеукраїнського масштабу. Передбачається, що сюди приїдуть вихованці всіх ліцеїв з посиленою фізичною підготовкою (їх 24). Як і 100 років тому молоді люди потягом прибудуть з Києва на станцію Крути. Звідси – маршем до Меморіального комплексу.
Тут відбудеться посвята крутянських прапорів – кожен ліцей отримає символічний прапор із Крут. Який зберігатиметься у навчальному закладі як символі зв’язку різних поколінь захисників України.
Загалом програма заходів 29 січня (вони розпочнуться о 12-й) розрахована на вже традиційний приїзд кількох тисяч представників громадськості та політичних партій. Втім цього року змонтують сцену – щораз через чилені партійні прапори більша частина глядачів просто не бачить виступаючих.
Всі бажаючі побачать виставкову експозицію у вагонах – місцевих екскурсоводів підсилять студенти Ніжинського університету.
Рятувальники пообіцяли встановити 3 великі намети для обігріву. І місцева влада – приготувати до 1000 порцій кулешу та чаю. Єдине від чого просять утриматись – так це від вживання алкоголю.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ