Львівська ОДА відмовляється звітувати про обсяги вивезеного сміття зі Львова

Попри рішення комісії Львівської обласної ради профільний департамент так і не надав детальної інформації про обсяги вивезеного сміття на полігони та про перевізників, які надають такі послуги. Про це 30 серпня 2017 року на засіданні постійної комісії Львівської обласної ради з питань будівництва, житлово-комунального господарства, енергоефективности, альтернативної енергетики, промисловости та інвестиційної політики під час розгляду виконання Програми заходів для налагодження системи поводження з твердими побутовими відходами у місті Львові на 2017‒2020 роки зауважив депутат Львівської обласної ради від фракції ВО “Свобода” Михайло Ковалів.
“Так, з міста Львова з 1 липня 2017 по 22 серпня 2017 вивезено понад 31 тисячу тонн відходів, натомість за транспортування підприємствам з 1 липня 2017 по 10 серпня 2017 року відшкодовано 21, 5 мільйон гривень. На жаль, попри рішення комісії обласної ради профільний департамент так і не надав детальної інформації про обсяги вивезеного сміття на полігони та про перевізників, які надають такі послуги. З обласного та міського б’юджетів Львова витрачаються десятки мільйонів гривень на вивезення сміття, а ми ще й досі не знаємо, куди йдуть кошти платників податків. Це фактично позбавляє депутатський корпус функції контролю за виконанням програми і створює передумови для ручного використання б’юджетних коштів”, ‒ зауважив депутат-свободівець Михайло Ковалів.
Нагадаємо, що 17 липня 2017 року за пропозицією депутата-свободівця Михайла Коваліва постійна комісія Львівської обласної ради з питань будівництва, житлово-комунального господарства, енергоефективности, альтернативної енергетики, промисловости та інвестиційної політики звернулася до Львівської обласної держаної адміністрації щодо звітування про обсяги вивезеного сміття на полігони та сміттєзвалища области, а також про перевізників, які надають такі послуги.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ