Магазини більше не повинні вимагати дозволи на придбання зброї

Суд першої інстанції виніс рішення про незаконність пункту Постанови КМУ “Про затвердження ліцензійних умов виробництва і торгівлі зброєю”, який зобов’язував продавців перевіряти в покупця зброї дозвіл на придбання, а потім додатково ще й інший на зберігання, повідомляє Українська Асоціація Власників Зброї.
“Маємо чергову перемогу здорового глузду над бюрократами міліцейської держави.
Так, суд першої інстанції дуже якісно обґрунтував незаконність пункту Постанови КМУ “Про затвердження ліцензійних умов виробництва і торгівлі зброєю”, який зобов’язував продавців перевіряти в покупця зброї дозвіл на придбання (а потім додатково ще й інший на зберігання).
Попри те, що в Україні досить сучасний закон “Про ліцензування видів господарської дільності”, бізнесмени з МВС не хочуть втрачати монополію в контролі за торгівлею зброєю і в підзаконний акт про ліцензування продавців зброї засунули пункт про ліцензування ще й покупців зброї.
Півтора роки тому почався судовий процес, але через критичне перевантаження окружного адміністративного суду, рішення суду в першій інстанції було винесене нещодавно.
Але витрачений час вартий того. Нам важливо, не стільки досягнутий результат в першій інстанції, а позиції трьох суддів вцілому щодо обігу зброї і необхідності врегулювати цей обіг саме законом”, – йдеться у повідомленні.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ