Мальський прокоментував своє звільнення

Маркіян Мальський на власній сторінці у Фейсбук прокоментував своє звільнення. Нагадаємо, Зеленський позбавив його посади сьогодні, 24 грудня, під час засідання Ради регіонів.

«Душа моя по-справжньому лежить до іншого. Та і вдалося реалізувати чимало задуманого та дати старт багатьом новим процесам, які, вірю, вже скоро реалізуються. Взятий темп реформ, враховуючи усі складності на шляху, «перелом систем», є впевненим та рішучим», – написав Маркіян Мальський.

Президент Володимир Зеленський під час звільнення заявив, що це пов’язано з малим прогресом в області. Однак Мальський стверджує протилежне.

«Вдалося перевершити результат виконання бюджетних програм порівняно з минулим роком, хоч на середину року стан виконання був дуже низьким – усього 25%. Після перегляду частини програм, які не починали навіть виконуватися, вдалося перерозподілити кошти на перспективні напрямки та добитися їх виконання. Бюджетне виконання зросло на 20% і Львівщина посіла 4 місце по всій Україні за цим показником. В цей же ж час дефіцит оплати праці працівникам бюджетної сфери зменшено на 44% і виплачено 157 млн грн. Дорожні роботи виконані на 99% від запланованого, – каже Мальський. – 1,7 млрд грн коштів області вдалося зекономити завдяки скрупульозному контролю за закупівлями через систему Prozorro, що дозволило Львівщині посісти 2 місце в Україні за цим показником. Продовжено розвиток соціальної інфраструктури».

Також екс-голова розповів про недоспані ночі та напружений графік. Назвав своє перебування на посаді «складною мандрівкою» та подякував дружині Андріані за постійну підтримку.

Додав, що тепер повернеться до адвокатської практики, наукової та дипломатичної діяльності.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ