Музиканти, які їздять на гастролі до Росії, платитимуть 20% державного збору

У Верховній Раді зареєстрували законопроект, який зробить більш жорстким покарання для українських виконавців, які їздять на гастролі до Росії. Про це заявив віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко, пише «Еспресо».
Він пояснив, що відповідний проект закону зареєстрували у Раді на початку березня, хоча насправді їх всього три. Серед них є базовий законопроект, яким буде внесено зміни до Бюджетного та Податкового кодексів.
Цей документ буде встановлювати, що ті, хто гастролюють на території держави-агресора, будуть повідомляти про участь у таких концертах та інших заходах СБУ.
Читайте більше тут: Новини Львівщини
У свою чергу Служба буде звертатися до органу, який веде спеціальний реєстр осіб, які гастролюють на території Росії.
«На підставі цього реєстру потім телебачення титрує виступ чи відеокліп такого виконавця написом, що цей артист гастролює на території держави-агресора», – наголосив Кириленко.
За його словами, на радіо це буде відбуватися шляхом голосового повідомлення з боку диктора. Цю інформацію розголошуватимуть і на рекламних оголошеннях та афішах щодо концертів, які відбуваються за участю виконавця в Україні.
«Плюс я запропонував запровадити гастрольний збір 20%, який буде стягуватися з кожного заходу, в якому беруть участь виконавець або виконавці, занесені до реєстру осіб, які гастролюють на території держави-агресора. І цільовим чином ці кошти мають йти на підтримку обороноздатності та національної безпеки України», – пояснив віце-прем’єр.
Кириленко зауважив, що цей законопроект, безумовно, розглянуть, хоча зрозуміло, що у таких змін до законодавства є і противники.
«Проти в основному телеканали, що ротують відеокліпи за участю деяких виконавців, які найчастіше протягом останніх років відвідували державу-агресора. Цей спротив правда неофіційний – прихований чи напівприхований – але це не стане на заваді розгляду законопроекту. А вже депутати будуть визначатися щодо його підтримки», – підсумував Кириленко.
Він додав, що з моменту початку серйозної розмови про внесення цього законопроекту кількість українських зірок, які гастролюють на території Росії, різко зменшилася.
Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ