На Львівщині лісівники та рятувальники відпрацьовували навички гасіння лісових пожеж

На базі Любельського лісництва пройшли спільні навчання з протидії пожежам лісу.

Учасники заходів ознайомились з матеріально-технічним оснащенням для боротьби з вогнем. Відпрацьовували на практиці взаємодію щодо усунення умовної лісової пожежі, координацію та послідовність дій, від яких можуть залежати цілі лісові масиви.

Заходи пройшли за участі представників ДСНС, зокрема – Олега Горохівського – керівника Львівського районного управління ДСНС Львівщини, надзвичайників Жовківщини та Равщини, місцевої пожежної команди с.Любеля та лісівників Львівського лісгоспу, Надлісництва Жовква та Надлісництва Бібрка.

До слова, за видовим складом у Любельському лісництві переважає сосна звичайна, що особливо схильна до загорянь. На озброєння для лісівників нещодавно тут встановлено пожежну вежу висотою 32 метри та кратністю камери 24. Вона повністю охоплює масиви Любельського та частково В’язівського лісництв. Також у лісництві обладнано мобільний протипожежний модуль на базі причепа з ємністю для води понад 300 літрів. Ця спецтехніка є достатньо маневреною та високопрохідною, що дозволить дістатись навіть важкодоступних місць.

У ході проведення спільних навчань, надзвичайники наголосили й на максимальній обачності при виявленні підозрілих чи вибухонебезпечних предметів у лісах.

І хоча учасники сьогоднішніх заходів й продемонстрували своє вміння у боротьбі з вогняною стихією в лісі та все ж констатують: «Вогню в лісі легше уникнути, аніж боротись з ним».

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ