Заробити на пенсію

Українці, які народились у 70-80-90 роках не зможуть напрацювати стаж.
Кожен другий українець отримує відмову у працевлаштуванні через свій вік.
Найчастіше дискримінація за віком спостерігається при підборі адміністративного персоналу: секретарів, офіс-менеджерів, водіїв і кур’єрів.
Частіше відмовляють літнім людям, причому верхня межа допустимого віку у компаніях відрізняється.
Окремі з них пропонують роботу людям передпенсійного віку, однак більшість роботодавців шукають працівників, які молодші за 35 років. Притому, що 25% респондентів відмовляли у працевлаштуванні через занадто молодий вік.
Наскільки масштабне таке явище розповів юрист, експерт Центру соціальних і трудових досліджень Віталій Дудін.
«На жаль, наша економіка перебуває в кризовому стані, тому роботодавці не створюють достатньої кількості робочих місць. Ігнорується при цьому значний трудовий потенціал. Молодь і літні люди взагалі можуть випасти з ринку праці. Тобто, створюється мало робочих місць, ще й при цьому далеко не всіх бажаючих беруть на роботу. Це пов’язано з економічними причинами і сама структура економіки орієнтована на сферу послуг і ті галузі, які приносять швидкий прибуток, як правило, це торгівля, комунікації і тут досвід може бути навіть зайвим», — повідомив Дудін.
Як відомо, напередодні експерт із соціальних питань Андрій Павловський зазначив, що через підняття обов’язкового страхового стажу для виходу на пенсію, українці які народились у 70-80-90 роках не зможуть напрацювати стаж для виходу на заслужений відпочинок.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ