На Львівщині триває виготовлення проєктно-кошторисної документації для відновлення залізничної колії до Польщі

Працівники управління транспорту та зв’язку спільно з представниками організації «Лінія ю.а», Регіональної Філії «Львівська залізниця» та проєктними організаціями здійснили виїзд на територію Хирівської і Добромильської територіальних громад.

На місці оглянули залізничну колію на дільниці Старжава-Хирів-Нижанковичі, щоб визначити проєктувальні роботи, повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Хирівська та Добромильська територіальні громади, територією яких проходить ця залізниця, задекларували готовність виступити замовниками розробки проектно кошторисної документації для відновлення даної ділянки. Під час виїзду визначили технічні завдання, які необхідно врахувати під час складання проєктно-кошторисної документації. При цьому, напрацьовується механізм відновлення залізничного сполучення Загуж (Польща) – Хирів (Україна) з продовженням маршруту в напрямку Нижанковичі (Україна) — Перемишль (Польща).

«На черговій конференції «Європа Карпат», яка відбулася 13-14 травня 2022 року у Красічинському замку міністри інфраструктури України та Польщі вчергове підтвердили важливість відновлення даного сполучення, як і інших нечинних у теперішній час залізничних пунктів пропуску і задекларували продовження робіт у цьому напрямку. Учасники конференції особливо відзначили важливість відновлення колись наявних залізничних сполучень з точки зору перенаправлення експорту української продукції з заблокованих українських портів і використання для цього потужностей залізничного транспорту», – зазначив заступник начальника ЛОВА Юрій Бучко.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ