На Львівщині восени очікується введення жорсткого локдауну

За інформацією осіб, близьких до ЛОДА, восени очікується введення жорсткого локдауну. Причиною називають зростання захворюваності на коронавірусну інфекцію.

Про це інформує Форпост.

Жорсткі карантинні обмеження в першу чергу стосуватимуться бізнесу, громадського обслуговування та культурно-розважальних заходів (в т.ч. роботи кінотеатрів, театрів, стадіонів тощо).

Єдина можливість продовження роботи – вакцинація працівників.

Обласні чиновники готові переглядати рішення Києва щодо запровадження карантинних обмежень на Львівщині і надавати дозволи на роботу в індивідуальному порядку, враховуючи рівень вакцинації працівників закладів, які потраплять під дію локдауну.

Нагадаємо, 21 серпня, на Львівщині зафіксували першу смерть від штаму «Дельта». Помер 36-річний чоловік.

Додамо, що штам “Дельта” відповідає за понад 60% інфікувань, він в 1,6 разів більш контагіозний, а також в 1,45 разів збільшує ризик необхідності інтенсивного лікування. Потреба в госпіталізації виникає вдвічі частіше, ніж при інфікуванні звичайним штамом COVID-19.

Наразі штам “Дельта” став домінантним, він зафіксований мінімум у 163 країнах і територіях. Як повідомляє Центр контролю та профілактики захворювань США, це стало причиною зниження ефективності РНК-вакцин (Pfizer та Moderna) з 91% до 66%.

“Наступні три місяці стануть критичним періодом для підготовки та реагування на новий спалах хвороби”, – повідомив гендиректор ВООЗ.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ