На трасах Львівщини встановлюють радари для автоматичної фіксації порушень ПДР

На дорогах Львівщини вимірювати перевищення швидкості будуть в автоматичному режимі. Для цього на головних трасах області встановлять спеціальні радари. Це 9 серпня під час брифінгу анонсував в.о. директора департаменту дорожнього господарства Львівської обласної адміністрації Роман Кокотайло.

У безпеку руху області цьогоріч мають намір інвестувати понад 15 мільйонів гривень. За ці кошти 68 переходів обладнають потужними LED-лампами і поставлять три світлофори. Зроблять це за гроші з так званого дорожнього фонду.

На сьогодні в області вже понад 200 пішохідних переходів обладнано потужним освітленням. А вже до кінця цього року на головних шляхах Львівщини з’явиться понад 50 камер відеонагляду. З них 50 це будуть сучасні радари, які зможуть в автоматичному режимі фіксувати швидкість проїжджаючого транспорту спеціальною аналітикою. Фіксуватимуть швидкість, номерні знаки та інші порушення правил дорожнього руху. Щоправда, на сьогодні немає законного механізму, як штрафувати водіїв за фото та відеофіксацією. Тож все це обладнання ставлять на майбутнє.

«Ми працюємо на випередження. Тому що третього-четвертого кварталу у Верховній раді повинні прийняти зміни і надати можливість патрульній поліції чи головному управлінню Нацполіції накладати адміністративні стягнення на водіїв за допомогою фото і відеофіксації», ‒ каже в.о. директора департаменту дорожнього господарства ЛОДА Роман Кокотайло.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ