Нацполіція планує заборонити криптовалюту в Україні

Якщо найближчим часом не буде врегульовано статус криптовалюти в Україні, Нацполіція клопотатиме про заборону її обігу.
Про це повідомляє Департамент кіберполіції національної поліції України.
Хоча спеціалісти з кіберполіції вважають, що криптовалюта за всіма ознаками може відноситися до електронних коштів, контролювати її обіг та транзакції неможливо.
«Сьогодні виникла необхідність якнайшвидше урегулювати на законодавчому рівні питання, пов’язані з використанням криптовалют, а також впровадження необхідного оподаткування операцій з купівлі чи продажу криптовалюти. Крім того, необхідно визначити відповідні правила функціонування українських криптовалютних бірж і пунктів обміну криптовалют», – зазначив Сергій Демедюк,керівник Департаменту кіберполіції національної поліції України.
Незважаючи на те, що сутність існування й обіг криптовалюти базується на основах фінансової піраміди, кіберполіція підтримує ідею її легалізації в Україні. Також підтримується і ідея використання технології Blockchain у державному та приватному секторах.
Оскільки обіг криптовалют та їх статус в Україні не визначений, зловмисники активно використовують її для анонімізації своїх злочинних дій, а громадяни все частіше стають жертвами шахраїв під час операцій з криптовалютою, не маючи при цьому повноцінного захисту від правоохоронних органів.
«У випадку неспроможності найближчим часом врегулювати статус криптовалюти в Україні, держава повинна офіційно заборонити її обіг. Щоб кожен знав про те, що купуючи чи продаючи криптовалюту на території України, він ризикує втратити свої фінансові вкладення безповоротно, не маючи права на захист і відшкодування збитків», – наголосив Сергій Демедюк.
Керівник Департаменту кіберполіції національної поліції України також додав, що усі операції з криптовалютою в Україні мають бути з обов’язковою ідентифікацією власника криптовалютного гаманця, так як основною проблемою правоохоронців у світі є саме підтвердження права власника гаманця на його власність, а отже і визначення його потерпілим.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ