Неймовірна користь літніх ягід

Почався літній сезон ягід, фруктів та овочів. Вони повинні складати основу нашого раціону.
Читайте більше тут: Новини Львівщини
Овочів людина повинна з’їдати близько 500 г, фруктів і ягід – близько 300 г. І серед усього розмаїття цих продуктів, потрібно вибирати у сезон ті, що вирощені у вашому регіоні. Це гарантія їх свіжості і більшої користі.
Черешня.
У черешні міститься багато вітаміну A, B1, B2, E, PP, яблучної кислоти, пектину, флавоноїдів, а так само достатня кількість мікроелементів таких як фтор, кальцій і магній, залізо, йод, мідь, фосфор. Тому її вживання стимулює імунітет, робить благотворний вплив на нирки, шлунково-кишковий тракт, якість крові і стінок судин. Черешня має корисні властивості як сечогінний і загальнозміцнюючий засіб.
Полуниця.
Полуниця є джерелом багатьох вітамінів, особливо вітаміну С. Вона містить органічні кислоти, мінеральні речовини і натуральні цукру, дають швидку енергію.
Суниця.
Ця ягода покращує процес травлення, позитивно впливає на кровообіг, стан судин і шкіри. У ній містяться речовини, які мають антиоксидантні і протизапальні властивості. Включіть в харчування 50 – 100 г суниці і ви збагатите свій раціон аскорбіновою і фолієвою кислотами, бета-каротином, калієм, кальцієм та залізом. Корисні не тільки ягоди суниці, але і листя. Це дійсно натуральні природні ліки.
Чорниця.
Чорниця корисна для людського організму завдяки наявності в ній безлічі антиоксидантів. Це такі речовини, які не дозволяють розвиватися онкологічним захворюванням на клітинному рівні. Їх називають антоціанинами. Вони відмінно себе показали під час профілактики ракових захворювань.
Порічка (червона і біла смородина).
Корисні властивості зумовлені наявністю в великій кількості провітаміну А, необхідного для кісток і хорошого зору, здорового стану волосся, шкіри та імунної системи. Це антиоксидант, який діє проти старіння і відповідає за ріст нових клітин. Інакше кажучи, щоденне вживання кисло-солодких ягід продовжує нашу молодість! Порічки містять унікальну речовину оксикумарин, який позитивно діє на згортання крові. Також багато мають у складі заліза, калію та йоду.
Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ