Поблизу Донецька загинув командир з Львівщини Руслан Коваль

2 квітня у бою з російськими окупантами загинув 49-річний військовий зі Сокільників Руслан Коваль. Командир взводу безпілотних авіаційних комплексів розвідувальної роти 56-ї окремої мотопіхотної Маріупольської бригади поліг за Україну під час виконання бойового завдання.

Про це повідомляє Tvoemisto.tv, пише “Четверта студія”.

Мешканка Сокільників та подруга захисника Уляна Солонюк розповіла, що насправді це велика втрата не тільки для рідних та друзів, а й для побратимів. З 2014 року Руслан Коваль безперервно воював на передовій на Сході. Упродовж двох років був снайпером, проте отримав поранення й надалі не міг виконувати цю роботу за станом здоров’я, тому був переведений в іншу бригаду.

«Втрата Руслана не тільки людська. Це надзвичайно велика втрата для його побратимів. Він був командиром взводу розвідки, багато займався забезпеченням тилової частини бригади. Коли спитала в побратимів Руслана, з ким тепер комінукувати, ніхто не знає. Ми знали, що допомагаємо, і все їде туди, куди потрібно. Руслан – така людина, яка завжди дбала про всіх», – каже Уляна Солонюк.

Вона додає, що після загибелі командира його побратими вже помстилися ворогу – знищили два танки окупантів, які вбивали українських захисників.

У 2017 році Руслан Коваль став почесним мешканцем Сокільників. Тепер же військове командування подало ім’я захисника для присвоєння йому звання Героя України за вагомий внесок у захисті Батьківщини.

У Героя залишились дружина Ірина та син Роман.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ