Поліція закликає подбати про безпеку помешкань у період новорічних свят

До Нового року та різдвяних свят залишилися лічені дні. Для когось – це час відпочинку, а от квартирні крадії працюють, не покладаючи рук. Тому поліцейські закликають подбати за безпеку свого житла у новорічно-різдвяні свята. Про це повідомили у прес-службі ГУНП у Львівській області.
«Злодії до наших домівок потрапляють кількома шляхами – виламуючи двері, серцевину замка, через пластикові вікна або ж прочинені кватирки. Знаючи шляхи проникнення злочинця, можна спробувати уникнути його візиту», – йдеться у повідомленні.
Також у поліції зазначають, що злодії виламують, як правило, дерев’яні двері. Краще замінити їх на металеві. І встановити не один, а кілька замків. Обираючи їх, обов’язково зверніть увагу, аби серцевина не виступала за межі замка. Так злочинцю важче буде вхопитись за неї та вирвати.
На вікна першого поверху краще поставити металеві грати. На час Вашої відсутності потурбуйтесь, щоб хтось час від часу наглядав за помешканням. Та й, зрештою, попросіть сусідів, щоб не були байдужі, коли помітять, що хтось проявляє цікавість до Вашої квартири.
Злочинці часто дзвонять у квартири, щоб дізнатись чи є хтось удома. Заклеюють дверні вічка пластиліном чи жувальною гумкою сусідам, щоб вони не бачили, коли хтось намагатиметься проникнути до Вашого помешкання. Як тільки побачите це, – одразу повідомляйте у поліцію.
Професійні квартирні злодії – хороші психологи. Вони добре знають, де люди ховають цінні речі. Викрадають, як правило – гроші, золото, комп’ютерну техніку, тощо. Загалом те, що можна непомітно винести з квартири.
На час відсутності, на довгий термін, варто покласти гроші та цінності до банку. Усі застережні заходи не зайві, коли мова йде про збереження майна. Найбільш дієвий спосіб захисту помешкання – встановлення охоронних систем.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ