Понад 2 мільйони гектарів сільгоспземель отримають у власність ОТГ після виборів

Найближчим часом усі об’єднані територіальні громади поступово отримають у комунальну власність понад 2 млн сільгоспземель, з яких майже 1 млн га вільних земель. Про це повідомили у департаменті агропромислового розвитку Львівської ОДА.
«Проведення інвентаризації земель сільськогосподарського призначення є стратегічним завданням в рамках реалізації земельної реформи. Це з однієї сторони наповнення Публічної кадастрової карти, а з другої – додатковий земельний ресурс, що буде в розпорядженні об’єднаної територіальної громади. Завдяки сформованій повноцінній базі даних про ділянки підвищується інвестиційна привабливість громади та спрощується пошук потенційних ділянок для інвестора. Правильні управлінські рішення щодо задіяння і використання таких земель безпосередньо громадою сприятимуть наповненню місцевого бюджету громади, нададуть поштовх до економічного та соціального розвитку сільських територій», – зазначила т.в.о директора департаменту Людмила Гончаренко.
Зокрема, в коментарі одному з видань міністр економіки Ігор Петрашко наголосив, що до кінця року очікується прийняття важливих законопроєктів – 2194 і 2195, спрямованих на дерегуляцію у сфері земельних відносин та запровадження електронних аукціонів.
«Важливо, що фермери залишаються у фокусі земельної реформи та мають пільгові умови для доступу до земель», – наголосив міністр.
За його словами, уряд продовжує системну підтримку аграрної галузі, концентруючи її на найбільш важливих галузях.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ