У Львівській облраді хочуть скоротити дитячі позашкільні заклади

На останньому засіданні комісії Львівської облради з питань освіти і науки розглядалося питання реорганізації трьох різнопрофільних комунальних закладів облради, які займаються позашкільною освітою.
На засіданні комісії перший заступник голови облради Андрій Білоус та директор департаменту освіти і науки Любомира Мандзій не зуміли обгрунтувати доцільність реорганізації комунальних закладів. Окрім того, як з’ясувалося, з директорами позашкільних закладів предметно ніхто не говорив і про саму реорганізацію вони дізналися випадково.
Окрім того, на комісії було представлене рішення профільної комісії Громадської ради при Львівській ОДА щодо категоричної незгоди з реорганізацією комунальних закладів позашкільної освіти.
За підсумками засідання, освітня комісія прийняла рішенням:
1) департаменту освіти і науки у термін до 1 березня 2018 року напрацювати стратегію розвитку позашкільної освіти області;
2) провести громадські слухання щодо реорганізації комунальних закладів облради, які займаються позашкільною освітою;
3) даній комісії здійснити виїзди у комунальні заклади.
Нагадаємо, що 12 січня 2018 року на засіданні комісії обласної ради з питань комунального майна та приватизації було розглянуте питання реорганізації комунальних закладів Львівської обласної ради «Львівський обласний центр краєзнавства, екскурсій і туризму учнівської молоді» та «Львівський обласний дитячий еколого-натуралістичний центр».
У проекті рішення, який запропонувала Львівська ОДА, пропонується ліквідувати згаданих вище два заклади, передавши майно закладів Львівському обласному центру науково-технічної творчості учнівської молоді.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ