Заборонено завищувати вартість харчових продуктів – недобросовісних підприємців каратимуть

Не повинні зростати ціни на соціально значимі продукти: хліб житньо-пшеничний, батон, крупу гречану, борошно пшеничне вищого сорту, цукор пісок, макаронні вироби вітчизняного виробництва, молоко пастеризоване жирністю 2,5% (у плівці), яйця курячі категорії С1, птиця (тушка куряча), масло вершкове, жирністю 72,5%.
Про заборону завищувати ціни на основні продукти харчування підприємцям наголосив начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький Він звернув увагу на те, що в умовах воєнного стану, за необгрунтоване підвищення вартості товарів соціальної групи представники бізнесу можуть бути покарані.
“Ще у січні Кабінет Міністрів України встановив торговельну надбавку для соціально значущих продуктів – не вище 10%. Підвищувати ціни вище цього рівня підприємцям не можна, вартість соціально значущих продуктів харчування у місцях торгівлі має залишатись такою як 23 лютого” – нагадав Максим Козицький.
Інформацію про завищені ціни на соціальні продукти у магазинах слід повідомляти у Держпродспоживслужба за номерами телефонів: +380502300428, +380960009823
або листом на електронну адресу: info@dpss.gov.ua
Територіальні органи Головне управління Держпродспоживслужби у Львівській області
Офіційна сторінка: dpss.gov.ua.
Електронна пошта: office@lvivdpss.gov.ua
Номер телефону: +380322613690
Варто також інформувати Бюро економічної безпеки України через чат- бот в телеграмі @pos_terminals_bot

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ