Презентували другий том «Книги пам’яті військовослужбовців Збройних Сил України»

Учора, 30 квітня 2018 року, у Храмі Святих Верховних Апостолів Петра і Павла, відбулась презентація другого тому «Книги пам’яті військовослужбовців Збройних Сил України».
Видання – данина пам’яті героїв, які упродовж 2014-2017 років загинули, захищаючи суверенітет, територіальну цілісність та недоторканність нашої держави.
Участь у заході взяли представники влади, родини учасників АТО із Львівщини, військовослужбовці, волонтери та громадськість, інформує прес-служба Львівської обласної державної адміністрації.
Книга створена за територіальним принципом. Другий том – це імена загиблих героїв із Львівської, Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Луганської областей та Автономної Республіки Крим. Натомість перше видання – данина пам’яті полеглих із Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської та Закарпатської областей.
«Збір інформації про війну, а також про ті страшні втрати, які ми несемо, розпочався з перших днів військових дій. Спершу було створено сайт «Книга пам’яті полеглих за Україну» на якому розміщено найповнішу інформацію про всіх наших загиблих героїв. Пізніше у 2016 році, за підтримки Міністерства оборони України ми розпочали підготовку друкованого видання. Книга – це наше зобов’язання пам’ятати, берегти і передавати прийдешнім поколінням подвиг, який був здійснений нашими військовослужбовцями, а також зобов’язання не лише пам’ятати, ай цінувати можливість жити у вільній державі, ростити наших дітей і зробити все для того, щоб наша країна залишалася вільною», – зазначила упорядниця книги пам’яті, співробітниця Національного військово-історичного музею України Оксана Корнієнко.
Примірники видання, по завершенні заходу, вручили родинам полеглих захисників України.
Інформація, вміщена у виданні, базується на відкритих джерелах Міністерства оборони України, інтернет-ресурсах, а також зібрана шляхом безпосереднього контакту з учасниками бойових дій, родинами загиблих, громадськими активістами, журналістами тощо.
DSC_2698_1525105675

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ