Ракетний удар по Чернігову: організаторка виставки дронів заявила, що захід був погоджений з місцевою владою

Виставка дронів, яка проходила в Чернігові в суботу під час влучання російської ракети, була погоджена з місцевою владою.

Про це у Facebook написала Марія Берлінська, засновниця та керівниця Центру підтримки аеророзвідки і проєкту «Невидимий батальйон», яка була організатором виставки.

За словами Берлінської, як тільки оголосили повітряну тривогу в місті захід зупинили і учасникам було кілька разів оголошено про необхідність піти в укриття, проте частина людей проігнорували повідомлення.

«Захід було заздалегідь офіційно узгоджено з місцевою владою (ВЦА), місце було надано місцевою владою. Всіх учасників на вході перевіряла поліція, чергували медики.

Анонс, що буде захід був у відкритому доступі. Але конкретне місце повідомили лише(!) зареєстрованим перевіреним учасникам за лічені години до заходу. Всі дані учасників надано відповідним органам», – написала Берлінська.

За її словами, зараз організатори працюють з СБУ, надають всі необхідні дані для оперативного розслідування.

Вона також зазначає, що до цього за погодженням з місцевою владою заходи проводились в Києві, Львові, Дніпрі, Харкові.

«Ні, це ніяка не бізнес виставка, це закрита зустріч інженерів, військових і волонтерів на тему військових технологій для фронту», – зазначила Берлінська.

Вона також спростувала офіційну заяву Чернігівської міськради, що захід не погоджувався з місцевою владою.

«Бачу офіційну заяву міської ради, з ними справді не погоджувалось. Погоджувалось з ВЦА як і належить», – заявила Берлінська.

Кількість загиблих внаслідок ракетного удару по Чернігові, зросла до 7 осіб. За медичною допомогою звернулося 90 поранених. З них 10 поліцейських та 12 дітей. Госпіталізовано 25 людей. 12-річну дівчинку терміново доставляють реанімобілем до Києва.

19.08 зранку, країна-терорист завдала ракетного удару по центру Чернігова, ймовірно балістичною ракетою.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ