Реформування мобільних підрозділів прикордонників

У прикордонному відомстві України проведено значний обсяг роботи направленої на реорганізацію та реформування мобільних підрозділів Державної прикордонної служби. Про це повідомляє прес-служба ДПСУ.

Зокрема, відбувається їх переорієнтування на стандарти кращих зразків підрозділів спецпризначення США та ЄС.

За останній період у цих підрозділах розмежовано функції мобільних сил, в тому числі виконання завдань пов’язаних з підвищеним ризиком для життя, упорядковано систему відбору особового складу до основних підрозділів мобільного загону «ДОЗОР», визначено чіткий порядок застосування сил і засобів.

З врахуванням набутого за останні роки досвіду на даний час вже розроблено власну систему відбору особового складу для служби в спецпідрозділах «ДОЗОРу», що відчутно вплинуло на їх комплектацію і відповідно маневреність. Крім того, протягом 2018 року розгорнуто регіональні відділи спеціальних дій в окремих обласних центрах, які вже приступили до виконання завдань.

При цьому для спецпризначенців постійно проводяться тренінги, курси, або змагання націлені на підготовку особового складу до дій в різних умовах обстановки, серед яких штурм транспортних засобів, тактика дій на воді, з спеціальної та бойової підготовки. Також завдяки підтримці Посольства США команда загону «ДОЗОР» двічі брала участь у міжнародних змаганнях підрозділів спеціального призначення, що проводилися у Латвійській Республіці. Крім того, проведено курс зі снайперами інструкторами США і опрацьовано окрему програму підготовки особового складу мобільних підрозділів.

Упродовж минулого року підрозділи мобільного загону застосовувалися на всіх ділянках державного кордону. Як результат, звільнено осіб, яких незаконно утримували в нелюдських умовах, викрито незаконне підприємство по переробці та виготовленню тютюнових виробів, затримано автомобілі з контрабандними товарами, неодноразово затримані нелегальні мігранти та їх переправники тощо.

Варто зазначити, що проведення реформування проводяться, в тому числі за матерільно-технічної допомоги Посольства США. Тільки протягом 2018 року отримано 2 човни з трейлерами, уніформу, комплекти захисного і тактичного спорядження, медичне майно тощо. Не полишають надавати допомогу американські партнери і цього року, нещодавно для сприяння розвитку підрозділу спеціального призначення ДОЗОР передали вітро- та вологозахисні костюми, тактичні рюкзаки та інше вартістю понад 100 тисяч доларів США.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ