Спрощено процедуру реєстрації народження дитини поза закладом охорони здоров‘я

У міністерстві охорони здоров’я України затвердили наказ від 04.03.2022 № 407 “Про забезпечення реєстрації новонародженої дитини в умовах воєнного стану”.

Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова у Facebook.

”Відтепер у випадку, якщо пологи відбулися поза межами закладу охорони здоров‘я, документ про народження дитини у формі медичного свідоцтва про народження (за формою 103/о) зможуть видавати медичні працівники, які були присутні під час пологів або проводили перший огляд новонародженого”, – зазначила Людмила Денісова.

Засвідчувати народження дитини у такий спосіб зможуть усі медичні працівники, у тому числі ті, хто надає екстрену медичну допомогу. У разі неможливості виписати медичне свідоцтво про народження (за формою 103/о), медпрацівник може виписати довідку довільної форми.

Вона додала, що також відтепер отримати свідоцтво про народження можна у разі особистого звернення матері дитини до закладу охорони здоров‘я. При цьому потрібно мати з собою медичні документи щодо спостереження вагітності або бути зареєстрованою в електронній системі охорони здоров’я, де містяться медичні записи про вагітність.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ