Міжнародний день без поліетилену в Україні

3 липня Україна долучиться до святкування Міжнародного дня відмови від поліетиленових пакетів (International Plastic Bag-Free Day). З цієї нагоди Міністерство екології та природних ресурсів України закликає українців приєднатися до флешмобу #День_без_поліетілену і на один день відмовитися від використання пластикових пакетів.

«Думаю, що один день без поліетиленових пакетів українці зможуть прожити без втрат та психологічних травм. Я як міністр екології закликаю зробити це 3 липня у Міжнародний день відмови від поліетиленових пакетів (International Plastic Bag-Free Day). Щоб мій заклик не залишився просто хорошою пропозицією, ми разом із Програмою розвитку ООН, міжфракційним об’єднанням депутатів “Зелена енергія змін” та Zero Waste Alliance Ukraine вирішили в цей день провести загальноукраїнську акцію“День без поліетилену”», – написав міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак у Facebook.

Він зазначив, що цього дня треба спробувати обійтися без пластикових пакетів, яким давно є альтернативні варіанти у вигляді екоторбинок, паперових пакетів, сіток, що називають «авоськами».

За словами міністра, спробувати добу пожити без пластику пропонується закладам торгівлі та послуг, супермаркетам, магазинам, ринкам тощо. Відповідні листи-запрошення приєднатися до акції вже розіслано великим загальноукраїнським мережам торгівлі.

Мета акції – сформувати нову екологічну поведінку, спробувати у повсякденному житті застосувати модель поведінки, притаманну для жителів ЄС, привернути увагу до проблеми надмірного споживання одноразових пластикових виробів та, як наслідок, непоправного забруднення довкілля пластиковими відходами, а також сприяти популяризації доступних екологічних рішень на заміну пластику серед споживачів торговельних мереж, супермаркетів та магазинів роздрібної торгівлі.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ