Стартував проект СБ з працевлаштування

На Львівщині розпочали втілювати пілотний проект щодо виведення малозабезпечених сімей та внутрішньо переміщених осіб зі стану бідності під назвою «Рука допомоги».
Суть проекту – створення з використанням міжнародного досвіду нових механізмів повернення на ринок праці довготривалих безробітних, які сьогодні отримують від держави допомогу, та людей, яким довелося покинути зону конфлікту на Сході країни.
Мета проекту – активізувати людей, дати їм можливість вийти зі скрутного становища і не забути про те, що є люди, які потребують допомоги.
Передбачається активізація вже діючих інструментів працевлаштування, зокрема громадських робіт та фінансового стимулювання роботодавців. Серед нових механізмів, які успішно зарекомендували себе в розвинених країнах, у межах проекту «Рука допомоги» малозабезпеченим безробітним надаватимуть безвідсоткову фінансову допомогу на відкриття власної справи.
Після затвердження заявок та бізнес-планів комісією, створеною при Львівській ОДА, вчорашні безробітні отримають оплату рахунків на обладнання та матеріали, які необхідні для відкриття власної справи. При цьому нові підприємці зможуть отримувати безкоштовні консультації з юридичних та податкових питань.
Зараз у Львівській області 14 осіб працевлаштували, а 7 – залучили для участі в оплачуваних громадських роботах.
Проект «Рука допомоги» реалізується Міністерством соціальної політики України за сприянням Світового банку.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ