Свято Віри, Надії, Любові і матері їх Софії

Віри, Надії, Любові та матері їх Софії – свято, історія якого показує, що справжня віра може бути непохитною. Саме тому, таке торжество дуже цінується і поважається серед всіх віруючих людей. До речі, відзначається Віри, Надії, Любові та матері їх Софії щорічно 30 вересня. І в честь цього свята, ми вирішили розповісти вам його головні прикмети.

Повір’я говорить, що Софія жила у другому столітті в Римі. Незважаючи на те, що тоді там були практично всі язичниками, вона сповідувала християнство і виховувала трьох дочок за всіма канонами. Але в 137 році почалося переслідування християн, яке ніяк не могло закінчиться добре для Віри, Надії, Любові і матері їх Софії. Їх, звичайно ж, зловили і відправили у в’язницю, де їх долю вирішував особисто імператор. Він намагався за допомогою тортур змусити їх прийняти язичництво, але нічого не вийшло. На очах у матері Віру, Надію і Любов замучили до смерті. Софія провела на їхній могилі три дні і після цього померла сама.
Ось завдяки такій історії у нас і є свято Віри, Надії, Любові і матері їх Софії.

Починається цей день у віруючих досить таки дивно. Вважається, що з самого ранку, в свято Віри, Надії, Любові та матері їх Софії всі дівчата повинні плакати. Дуже голосно. Всі сльози в цей день вважаються даниною за самовідданий вчинок Софії, через який вона поховала трьох дочок.

До того ж, на свято Віри, Надії, Любові та матері їх Софії потрібно привітати всіх знайомих з такими іменами.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ