Святої мучениці Наталії

Ім’я Наталія походить з латини і означає «рідна». Найзнаменитіша покровителька носіїв цього імені, яку згадують на початку вересня, – Свята мучениця Наталія, що була дружиною Святого мученика Адріана.
Саме вона була основною опорою для чоловіка в його боротьбі за право бути християнином, допомагала йому бути твердим у своїй вірі. Після мук в ім’я віри Адріан помер. Наталя ж померла у Візантії, на могилі свого чоловіка, в IV столітті. Іменини Наталії День іменин Наталії 8 вересня – це день початку збирання вівса у багатьох регіонах. Тому її ще називають Наталею-овсяницею.

У цей день існує звичай варити кисіль з вівса й пекти з нього млинці. А взагалі це самий розпал робіт по збиранню врожаю. Крім того, вересень традиційно вважався періодом весіль, тому багато молодята вибирати для свого одруження саме день Наталії у вересні. Іменини Наталії припадають на різні дати: вони є і взимку, і навесні, і восени.

Тільки літніх іменин для Наталії ні церква, ні звичаї не передбачили. Основні риси характеру Наталки Носій цього прекрасного імені зазвичай від природи розумна і смекалиста. Крім того, Наталія володіє природною хитрістю. Для неї не існує безвихідних ситуацій. Наталя завжди дуже рішуча, ніколи не відступить від своєї мети, не кине справу на півдорозі. У її характері присутня веселощі, що, втім, не заважає їй бути ліричною і жіночною. Чоловіка Наталія вибирає сама, при цьому так спритно зачаровує обранця, що він не встигає схаменутися, як потрапляє на весільну церемонію. Але, незважаючи на це, він потім виявляється просто щасливий мати таку чудову дружину. З Наталею чоловікам цікаво, вона настільки розумна, що завжди дозволяє чоловікові відчувати себе главою сім’ї. Хоча насправді всі важливі рішення Наталія приймає сама, просто вміє правильно все обставити і піднести. У сім’ї, де дружина Наталя, зазвичай без проблем народжуються діти. Рідко це одна дитина, в основному два-три. Чоловіка Наталія вірна, для дітей буде чудовою матір’ю. Вони будуть ставитися до неї з повагою, але, в той же час, довіряти їй, сприймати її як подругу. Діти, а пізніше і онуки дуже люблять Наталю, їм з нею легко і затишно. Що стосується професійної діяльності, Наталя дуже рідко займається фізичною працею, це їй абсолютно нецікаво, та й не особливо виходить. Їй по душі розумова діяльність, вона стане прекрасним вчителем або лікарем.

Одна з основних рис характеру Наталки – зайва вразливість. Всупереч цьому, вона вміє залишатися чарівною і використовувати це у своїх цілях. Часто зауваження їй робити не варто, вона дуже переживає і ображається. Образи вона простить, але не забуде. Всі труднощі Наталя звикла тримати в собі, не виставляючи проблеми на загальний огляд. Наталі не можна відмовити у високій моральності. Вона щиро радіє не тільки своїм, а й чужим перемогам і успіхам. Наталя – прекрасний друг, вона завжди допоможе в складній життєвій ситуації. Вона досить тщеславна, любить і цінує, коли її хвалять і помічають її успіхи.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ