У Брюховицькому лісі стартував «Кубок Лева»

У Брюховицькому лісі стартували змагання зі спортивного орієнтування «Кубок Лева». Міжнародні змагання зібрали пошуковців четвертий рік поспіль. Приїхали учасники дуже широкого вікового діапазону: від чотирирічних дітей до ветеранів спорту.
Перевірити свої прудкість і кмітливість вирішили майже півтисячі атлетів. Головний секретар змагань Роман Чепіль розповів: «Представлена майже вся Україна ‒ від Луганської області і до Закарпаття. Це 12-13 областей. Є гості з Молдови, з Білорусі та Литви».
У стартовий день долають середню дистанцію. Для наймолодших ‒ це близько кілометра. А найдосвідченішим на «Кубку Лева» приготували семикілометровий відтинок. У кожної вікової групи і своя кількість контрольний точок, які потрібно відшукати та зробити відмітку чіпом або компостером.
Завдання у лісі дають більше простору для творчості, аніж, скажімо, у парку чи в місті. Адже тут можна знайти альтернативну стежку до контрольної точки.
У суботу, 12 серпня, на глядачів чекає ще яскравіший раунд Кубка. Адже учасники з однієї вікової групи будуть стартувати одночасно і на довгу дистанцію. Бігатимуть у тому ж таки Брюховицькому лісі. А у неділю, 13 серпня, відбудеться останній ‒ спринтерський етап. Починатимуть шлях від Франкового університету.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ