У МЗС назвали країни, куди українці зможуть їздити без віз після рішення ЄС

Після запровадження Європейським Союзом безвізового режиму з Україною наші співвітчизники зможуть відвідувати з біометричним закордонним паспортом 34 країни.
Зокрема, отримання візи не доведеться під час поїздок до таких держав: Австрія, Бельгія, Болгарія, Греція, Данія, Естонія, Ісландія, Іспанія, Італія, Республіка Кіпр, Латвія, Литва, Ліхтенштейн, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Німеччина, Норвегія, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Словенія, Угорщина, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чехія, Швейцарія, Швеція.
Після запровадження безвізового режиму громадяни України зможуть в’їжджати без віз до усіх держав-членів ЄС (за винятком Великобританії та Ірландії), а також до 4 держав-асоційованих учасниць Шенгенської угоди: Ісландії, Ліхтенштейну, Норвегії та Швейцарії.
Йдеться про короткострокові поїздки – до 90 днів протягом 6 місяців. Під час в’їзду до Шенгенського простору громадянину України потрібно буде мати документи, які підтверджують мету поїздки, місце проживання, наявність достатніх фінансових засобів на цей термін перебування і намір повернутися до місця постійного проживання.
Такими документами можуть слугувати підтвердження бронювань готелю, запрошення друзів чи родичів, зворотні квитки тощо. Крім цього, громадянам необхідно буде придбати поліс медичного страхування та страхування цивільної відповідальності власника транспортного засобу – у разі подорожі автомобілем.
Водночас в МЗС заспокоїли, що запровадження безвізового режиму не матиме впливу на порядок поїздок громадян України, який застосовують у рамках угод про малий прикордонний рух. Також надалі діятиме угода між Україною та ЄС про спрощення оформлення віз, зокрема щодо оформлення віз особам, які користуватимуться паспортами старого зразка.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ