У поліції планують значно посилити контроль за п’яними водіями

У поліції хочуть підвищення не лише рівня відповідальності, а й правової свідомості та уваги до проблеми кермування напідпитку.
Патрульним поліцейським необхідно надати можливість посилити контроль за водіями, які керують транспортними засобами у стані сп’яніння, – про це на прес-конференції сказав перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький.
Він нагадав, що минулого року було збільшено відповідальність за керування у стані сп’яніння.
«Штрафи були збільшені в рази, й альтернативність санкцій, тобто позбавлення права керування або штраф, було нівельовано. Зараз і штраф, і позбавлення права керування», – сказав Білошицький. Водночас, наголосив він, статистика за перше півріччя 2017 року свідчить, що на кінець року кількість відповідних правопорушень буде більшою, ніж торік.
Білошицький заявив про необхідність підвищення не лише рівня відповідальності, а й правової свідомості та уваги до цієї проблематики.
«Ініціатива, з якою виступають патрульна поліція і Національна поліція, це, перш за все, надання патрульним поліцейським необхідного інструментарію для того, щоб посилити контроль безпосередньо за водіями, які керують у стані сп’яніння», – сказав він.
Посадовець також пояснив, що йдеться про розширення підстав зупинки транспортних засобів, а саме – запровадження такої підстави як перевірка на стан сп’яніння. За словами Білошицького, це можуть бути певні конкретні місця, де здійснюватиметься вибірковий контроль водіїв на сп’яніння.
«Або це може бути просто перевірка у конкретний час в конкретному місці усіх водіїв на стан сп’яніння. По спрощеній процедурі, але всі будуть знати, що перевірки не уникнути», – сказав представник поліції.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ