Україна скасувала запрошення спостерігачів від ПАРЄ на парламентські вибори

Голова Верховної Ради Андрій Парубій скасував запрошення для ПАРЄ здійснювати спостереження за достроковими парламентськими виборами в Україні. Про це у Twitter написав глава української делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Володимир Ар’єв.

Також цю інформацію на своїй сторінці у Facebook підтвердив голова Верховної Ради Андрій Парубій.

«Підписав лист до Президента Парламентської асамблеї Ради Європи Ліліани Морі Паск’є про відкликання мого запрошення для міжнародних спостерігачів від ПАРЄ на позачергових парламентських виборах. Серед міжнародних спостерігачів не можуть бути представники країни-агресора – Росії, які будуть не спостерігачами, а агентами гібридної війни Путіна. Вплив Росії на українські вибори – будь-яким чином – не припустимий», – написав він.

Зазначимо, що ЗМІ повідомляють, що деякі спостерігачі від ПАРЄ вже прибули до України.

Нагадаємо, 25 червня російську делегацію «запросили до роботи» в ПАРЄ. Українська делегація припинила роботуна сесії ПАРЄ після повернення Росії.

26 червня ПАРЄ підтвердила своє рішення про повернення російської делегації з усіма повноваженнями. Після цього українська делегація покинула засідання. Згодом делегації Польщі, Литви, Латвії, Словаччини, Естонії і Грузії в Парламентській асамблеї Ради Європи підтримали демарш України і покинули сесію. Також і Швеція долучилася до протесту через приєднання Росії до ПАРЄ.

Парламентська асамблея Ради Європи наклала на Росію санкції у квітні 2014 року через анексію Криму та війну на Донбасі, таким чином позбавивши росіян права голосу. Через це російська делегація припинила участь у роботі ПАРЄ. Також Росія не платить внески до Ради Європи з червня 2017 року.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ