День місцевого самоврядування в Україні

Про встановлення Дня місцевого самоврядування в Україні Верховна Рада ухвалила рішення 7 грудня 1990 року. Тепер цього дня щорічно святкується професійне свято співробітників міських, сільських, селищних, обласних і районних рад.

Це свято в Україні можна назвати доволі давнім, оскільки традиція вшановувати тих, хто керує суспільством, виражаючи його волю, сягає корінням у часи Княжої Русі.

Самоврядування — це цивілізований спосіб організації соціального та економічного життя в суспільстві, який свідчить про довіру вільних громадян до обраних делегатів місцевих рад. В Україні вважається, що цей вид управління є народним, оскільки саме народ делегує повноваження чиновникам.

День місцевого самоврядування в Україні — це, крім усього, нагадування про те, що в країні досі не реалізовані вимоги Європейської хартії місцевого самоврядування, яку ратифікувала в тому числі й Україна. Багато політологів вважають, що процес становлення місцевого самоврядування в Україні ускладнений тією обставиною, що країна протягом 70 років поспіль практично не мала повноважних органів самоврядування.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ