Україна та Японія домовились про співпрацю у сфері цифрової трансформації

Мінцифра, Держспецзв’язку та Міністерство цифровізації Японії вперше уклали тристоронній меморандум, що стане початком потужного діджитал-співробітництва між країнами.

Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації України.

Документ підписали на онлайн-зустрічі Віцепрем’єр-міністра з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — Міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова з Міністром цифровізації Японії Таро Коно під час робочого візиту заступника Валерії Іонан у Токіо.

«Уряд Японії зараз сфокусувався на покращенні сфери держсервісів. Тому півтора року тому там з’явилося Міністерство цифровізації. В Україні цей процес триває вже понад 3 роки — будуємо найзручнішу цифрову державу, запускаємо нові онлайн-послуги навіть попри виклики війни. Переконаний, що японсько-українські відносини мають великий потенціал, адже обмін цифровими кейсами між нашими країнами буде корисний обом сторонам», — зазначив Михайло Федоров.

У межах меморандуму Японія допомагатиме Україні розвивати інновації та посилювати кіберзахист. Сьогодні Україна протистоїть ворогу не лише на фронті, а й у кіберпросторі. Технологічні рішення Японії допоможуть посилити українські цифрові кордони та захистити інформаційні системи об’єктів критичної інфраструктури. Також під час зустрічі міністри домовилися про обмін найкращими практиками розвитку IT-галузі та розбудови електронного уряду.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ