Українцям дозволили встановлювати індивідуальні теплові лічильники у квартирах

Завдяки встановленню розподільного обліку теплової енергії українці зможуть заощаджувати споживання тепла і платити виключно за власним лічильником. Про це повідомляє прес-служба віце-прем’єр-міністра України Геннадія Зубка.

Відповідну постанову «Про затвердження Порядку визначення технічної можливості встановлення вузлів розподільного обліку теплової енергії та економічної доцільності встановлення приладів – розподілювачів теплової енергії» Кабінет Міністрів ухвалив сьогодні, 10 жовтня.

Як пояснив Геннадій Зубко, раніше індивідуальний (поквартирний) облік був доступний лише для мешканців будинків з горизонтальною системою опалення, а мешканці старих будинків, де немає технічної можливості встановити індивідуальний лічильник, сплачували за обсяг тепла, яке споживала вся будівля за комерційним будинковим вузлом, а спожиту енергію ділили пропорційно площі на всіх.

«Відтепер власники квартир, які встановлять квартирні лічильники (при горизонтальній розводці інженерних мереж у будинку) або прилади-розподілювачі на опалювальні прилади (при вертикальній розводці) зможуть регулювати температуру у своїх помешканнях, заощаджувати тепло і платити виключно за власним лічильником, а не за перевитрати недбалого сусіда. Доплата складе лише за обігрів загальних місць користування та допоміжних приміщень згідно з площею їхньої квартири», – наголосив Геннадій Зубко.

Він зазначив, що для системи обліку за допомогою приладів-розподілювачів необхідно, щоб їх встановили не менше як 50% мешканців багатоквартирного будинку. За встановлення такої системи платять споживачі – власники квартир.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ