Уряд ухвалив держбюджет-2020 до другого читання

Кабінет міністрів України ухвалив проект державного бюджету на 2020 рік до другого читання. Про це повідомляє пресслужба КМУ за підсумком позачергового засідання уряду, яке відбулось 3 листопада .

На засіданні Кабміну було опрацьовано висновки Верховної Ради та враховано рішення РНБО і комісії щодо розподілу коштів на інвестпроекти.

«Бюджет ухвалено з доопрацюванням. Ми завершимо і якнайшвидше передамо документ до Верховної Ради. Відзавтра ми будемо обговорювати проект бюджету і після подачі представимо людям головний фінансовий документ країни», – сказала міністр фінансів Оксана Маркарова.

Нардеп Олексій Гончаренко, зазначив, що на обіцяне підвищення зарплат учителям грошей у бюджеті не передбачили. «Між першим і другим читанням Кабмін так і не знайшов коштів для підвищення зарплат вчителям. Додано разову виплату молодим вчителям у розмірі 10 прожиткових мінімумів (20 тис грн). Зміна власне зарплат вчителів залишилося на рівні інфляція +2%», – написав Гончаренко.

Законопроект про бюджет на 2020 рік було ухвалено у першому читанні 18 жовтня.

Основні показники проекту державного бюджету на 2020 рік: Доходи державного бюджету на 2020 рік (з трансфертами) передбачені у сумі 1 079,5 млрд грн, у тому числі загального фонду – 962,7 млрд грн, видатки – у сумі 1170,0 млрд грн. Видатки на національну безпеку і оборону становлять 245,8 млрд гривень, що на 33,8 млрд більше, ніж у 2019 році, пише УП.

У Кабміні заявили, що бюджет розрахували на макроекономічному прогнозі, який склали весною 2019 року. Після затвердження нового макроекономічного прогнозу показники у бюджеті переглянуть.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ